SalonXpress

Ken je huidtype

03-07-2020

Er zijn verschillende huidtypes en elke huid heeft zijn eigen verzorging nodig. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat jouw huidtype is om de juiste producten te gebruiken. De meest voorkomende huidtypen zijn:


Normale huid: met een normale huid wordt bedoeld dat je een huid hebt die goed in evenwicht is. Een normale huid is goed te reinigen en heeft voldoende aan een milde gezichtsreiniging.


Droge huid: een droge huid wordt vaak verward met een vochtarme huid. Een droge huid heeft vaak een tekort aan talg waardoor de huid trekkerig en ruw aanvoelt. Een vochtarme huid heeft een tekort aan hydratatie waardoor het ondersteuning nodig heeft om vocht vast te houden. In de vochtarme huid ontstaan sneller rimpeltjes en droogtelijnen. In beide gevallen kun je het beste alcohol in reinigingsproducten vermijden. Alcohol droogt het gezicht namelijk nog meer uit. Bij een droge of vochtarme huid adviseren wij het gezicht te reinigen met een romige gezichtsreiniger of olie. Kies je voor olie, masseer deze dan in je huid en verwijder de restanten met een wattenschijfje.


Vette huid: in tegendeel tot een droge huid maakt een vette huid een verhoogd talgproductie aan. Dit zorgt ervoor dat je gezicht vettig aanvoelt en vaak heb je ook last van onzuiverheden zoals puitjes. Deze ontstaan doordat jouw huid de hoeveelheid talg niet kan verwerken. Bij een vette huid adviseren wij om géén reinigingsproducten te gebruiken waar olie inzit. Voor de vette huid gebruik je milde producten zoals een reinigingsmelk die je met je handen op je gezicht aanbrengt. Spoel dit vervolgens af met lauwwarm water en dep je gezicht voorzichtig droog met een schone doek. Probeer niet te wrijven, omdat het wrijven de talgproductie zal stimuleren. Hiernaast kun je wekelijks een exfoliant of peeling gebruiken om dode huidcellen te verwijderen.


Gemengde huid: een gemengde huid is een mix van drogere en vettere zones. Je kunt een gemengde huid herkennen aan een vettige T-zone en droge wangen. Voor een gemengde huid raden wij aan om gebruik te maken van milde reinigingsproducten die geschikt zijn voor de verschillende huidtypes op jouw gezicht. Vermijd gezichtsreinigers op basis van alcohol en houd het bij reinigen in de ochtend en in de avond.


Gevoelige huid: Bij een gevoelige huid heb je een verzwakte huidbarrière die al sneller geïrriteerd raakt op invloeden van buitenaf. Je kunt denken aan make-up, verzorgingsproducten en weersomstandigheden zoals teveel zon. Met een gevoelige huid is het belangrijk dat je gezichtsreiniging gebruikt zonder parfum, alcohol en zeep. Dit huidtype reinig je met milde gezichtsreinigers op natuurlijke basis. Kies bijvoorbeeld voor een zachte reinigingsmelk die je met een wattenschijfje aanbrengt.


Tip: test nieuwe huidproducten eerst op de binnenkant van je arm en bekijk de volgende dag of je hierop reageert. 


Twijfel je over jouw huidtype of heb je hier hulp bij nodig? Boek een afspraak met een schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist kan jou vertellen welke producten bij jou passen en hoe jij het beste jouw huid kan verzorgen.Volgende post