SalonXpress

De do's en don'ts in gezichtsreiniging

30-06-2020

Het reinigen van jouw gezicht is de basis van je huidverzorgingsroutine. Gedurende de dag verzamelen zich meerdere soorten onzuiverheden op jouw huid. Met het reinigen verwijder je naast make-up ook stof, zweet talg en overige vuil om irritatie te voorkomen. Werkzame stoffen in serums en crèmes kunnen bovendien beter hun werk doen op een gereinigde huid.Hieronder do’s en dont's die jou zullen helpen om jouw gezicht zo goed mogelijk te reinigen.


Do: Ken je huidtype

Elke huid is anders. Daarom is het van belang dat jij weet wat jouw huidtype is om de juiste producten te gebruiken die bij jou passen. Lees hier meer over de verschillende huidtypen.


Don’t: Je gezicht wassen met enkel water

Enkel water kan je huid niet voldoende schoonmaken. Je hebt een reinigingsproduct nodig om vuil en make-up te kunnen oplossen. Een cleanser zorgt ervoor dat onzuiverheden en talg oplossen van je huid. Dit spoel je uiteindelijk weg met water.


Do: Double cleansing

Double cleansing is het twee keer reinigen van je gezicht, waarbij je na elkaar twee verschillende reinigingsproducten gebruikt. Het eerste product is een olie, balsem of lotion waarmee je al het vuil en make-up van je gezicht verwijdert. Dit masseer je circa een minuut in je huid voordat je het goed afwast met lauwwarm water of een nat washandje.

Het tweede product is een in water oplosbaar product zoals een reinigingsmelk, gel of crème. Hiermee verwijder je de laatste restjes vuil, make-up en dode huidcellen. Hier kun je een wattenschijfje voor gebruiken en vervolgens wederom afspoelen met lauwwarm water.


Don’t: Je gezicht afspoelen met heet water

Wanneer je je gezicht hebt gereinigd kun je het beste je gezicht afspoelen met lauwwarm water. Heet water kan de huid namelijk beschadigen en uitdrogen, omdat het de natuurlijke olielaag op je huid aantast. Het wassen met ijskoud water heeft daarentegen als nadeel dat de poriën zich niet voldoende openen en vuil hierdoor moeilijker te verwijderen is. Door lauw water te gebruiken weet je zeker dat je je huid niet beschadigt.


Do: Reinig je gezicht ‘s morgens en ’s avonds

Dat je elke avond je gezicht goed moet reinigen is inmiddels bekend. Het is echter essentieel dat je je gezicht ook in de ochtend reinigt. In je slaap transpireer je en worden afvalstoffen naar de oppervlakte gebracht. In de ochtend is het voldoende om een milde reinigingsmelk te mengen met water en je gezicht te spoelen.


Don’t: Je gezicht droogwrijven met een handdoek

De huid van je gezicht is erg gevoelig. Je gezicht droogwrijven met een handdoek is daarom niet de beste manier om je gezicht droog te maken. Door de ruwe textuur van een handdoek en de vele onzichtbare bacteriën adviseren wij zelfs om helemaal geen handdoek te gebruiken, maar je natte gezicht te laten opdrogen aan de lucht. Je kunt je verzorgingsproducten prima aanbrengen op een vochtige huid. Mocht je toch niet zonder handdoek kunnen, dan kun je het beste je gezicht droog deppen met een schone handdoek of gastendoek. 


Do: gebruik een reiniger speciaal voor oog make-up

De fijne huid rondom de ogen, oftewel oogcontouren, is een van de meest gevoelige en dunne zones van het hele gezicht. Dit is ook een van de grootste reden dat lijntjes en kringen zo snel zichtbaar zijn onder en rond de ogen. Een goede verzorging van de oogcontouren is daarom extra belangrijk. Juist omdat de oogontouren zo gevoelig zijn is het een betere optie om voor je oog make-up een aparte reiniger te gebruiken. Oogmake-up removers verwijderen mascara en oogschaduw terwijl ze de huid rondom de ogen verzachten en verzorgen. Het reinigen van je ogen doe je met oogmake-up remover op een wattenschijfje van binnen naar buiten. Nadat je dit hebt gedaan reinig je de rest van het gezicht. 


Do: gebruik een tonic na het reinigen

De laatste stap van het reinigen van je gezicht is het gebruik van een tonic. Hiermee neutraliseer je de huid en wordt de natuurlijke pH-balans van jouw huid hersteld. Een tonic komt na de reiniging en bereidt je huid voor op verdere hydratatie van de dag of nachtcrème.


Tip: Breng de tonic aan met je handen als de huid nog wat vochtig is.


Volgende post