SalonXpress

5 tips om fijne lijntjes uit te stellen

23-06-2020

Op social media gaat er geen dag voorbij zonder advertenties voor fillers of botox. Luistert Siri dan toch mijn gesprekken af als ik mijn vriendinnen vertel dat ik wéér een lijntje erbij heb gekregen op mijn gezicht? Je lacht teveel is vaak hen reactie of je moet meer water drinken want jij drinkt veel te weinig water. Met mijn leeftijd wil ik mij nog geen zorgen maken om lijntjes, maar ook ik weet dat ik aan de bak moet om mijn huid strak te houden. 


Fijne lijntjes zijn oppervlakkige lijntjes in je gezicht. Dit kunnen droogtelijntjes zijn, maar dit is ook een indicatie van een oudere huid. Dit komt omdat onder je huid collageen, hyaluronzuur en elastine worden afgebroken. Meestal gebeurt dit na de 25ste levensjaar, maar dit kan uiteraard ook later zijn voor diegenen die gezegend zijn met goede genen. De fijne lijntjes worden met de tijd rimpels. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je lijntjes of rimpels weg te laten spuiten, maar laten we eens kijken wat je nog meer kunt doen om die vervelende lijntjes te verminderen of liever zelfs, zo lang mogelijk uit te stellen.


Water drinken

Het drinken van water is niet alleen belangrijk voor je organen, maar ook voor je huid. Tekort aan hydratatie zorgt namelijk voor een droge huid, kraaienpootjes, fijne lijntjes en verlies aan volume en elasticiteit. En omdat het gezicht het meest wordt blootgesteld aan zon, wind en vuil is de vochtverlies in je gezicht het grootst. Kortom, stay hydrated!


Tip: Drink dagelijks zes tot acht grote glazen water om voldoende vocht binnen te krijgen.


Slaaphouding

Zelfs in je slaap kun je rimpels krijgen. Dit heeft allemaal te maken met jouw slaaphouding. Slaaprimpels zijn compressierimpels die ontstaan door spanning en compressie wanneer je op je zij of buik slaapt. De beste slaaphouding om slaaprimpels te voorkomen, is de rugligging aannemen. In deze slaaphouding staat er namelijk gedurende jouw slaap geen druk op je gezicht. Het veranderen van je slaaphouding is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bestaan er ook antirimpelkussens. Een antirimpelkussen zorgt door zijn vorm en materiaal dat er minder druk op jouw gezicht komt tijdens het slapen.


Een product wat makkelijker te verkrijgen is dan de antirimpelkussen, is de puur zijden kussensloop. Dermatologen raden aan om op een zijden kussensloop te slapen door haar vele voordelen. Zijde neemt onder andere minder vocht op wat zorgt voor beter hydratatie van het gezicht. Ook zorgt het gladde stof voor minder kreukels in je gezicht tijdens te slapen.


Gezichtsreiniging en verzorging

Je gezicht goed reinigen en verzorgen is de basis. Ons gezicht heeft dagelijks veel te verduren zoals stof, uitlaatgassen en weersinvloeden. Hiernaast produceert het huid ook talg en zweet wat ervoor zorgt dat je huid verstopt raakt als je deze niet goed reinigt. Het reinigen is daarom een eerste stap in je gezichtsverzorging. Lees hier meer over de do's en dont's bij gezichtsreiniging. Zonder een goede reiniging van het gezicht gaat de textuur achteruit. Door de verstopte poriën kan je huid minder goed ademen en dit versnelt het verouderingsproces. Hallo fijne lijntjes!


Met het reinigen van je gezicht bereid je jouw schone huid ook voor op je huidverzorging.

De crème en/of serum die je daarna aanbrengt kan hierdoor goed haar werking doen.

Ieder huid is anders en heeft andere behoeften als het gaat om werkstoffen die jouw huid nodig heeft. Werkstoffen zijn ingrediënten die in gezichtsverzorging te vinden zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw huidtype is. Meer hierover vind je in de blog over huidtypen.


Bij gebruik van gezichtsverzorging werk je naar boven voor een liftend effect. Probeer dit niet te hardhandig te doen, maar brengt het aan door te deppen. masseer dan zachtjes je gezicht in ronddraaiende bewegingen om het bloedsomloop te stimuleren.


Tip: Om het verouderingsproces tegen te gaan, kun je het best verzorgingsproducten aanschaffen waar hyaluronzuur, peptiden, collageen, vitamine C en vitamine A in zit. Deze ingrediënten hebben onder andere een vochtbindende factor wat zorgt voor opvulling van de fijne lijntjes. 
Zonbescherming

Heerlijk die zonnestralen. Vitamine D en wat bijbruinen, maar de zon is helaas ook schadelijk voor ons huid. Als de huid onbeschermd wordt blootgesteld aan de zon zorgt dit namelijk voor schade aan het collageen wat leidt tot een minder elastisch huidstructuur. Hier ontstaan dan gemakkelijker fijne lijntjes in. En niet te beginnen over die vervelende pigmentvlekken. Zorg er dus voor dat je je dagelijks insmeert met zonbescherming vanaf spf 30 om schade aan je huid te voorkomen.


Zie hier onze 6 fijne zonnebrandcremes.


Vitamines

Uiteindelijk begint alles van binnen voordat je het aan de buitenkant ziet. Het gebruik van gezichtsreininging, verzorging en zonbescherming zijn externe onderdelen om je huid mooi te houden. Met gezonde, afwisselingrijke voeding kun je van binnenuit meehelpen om je lichaam en huid zo gezond mogelijk te houden. Goede ingrediënten vind je in voeding en supplementen zoals vitamine C en D, Omega-3 veturen, vitamine A en antioxidanten.


Met deze boodschappen in huis ben jij op de juiste weg.